Mellanmål som ger energi

Hej alla läsare! Precis som titeln på inlägget säger, så tänkte jag idag tipsa om olika typer utav energigivande mellanmål. Jag älskar att äta mellanmål och gör det speciellt de dagarna jag har träning. Först och främst är mellanmål inget substitut för en måltid, utan ska bara vara något litet som ger energi. Jag vill att så många av er som möjligt ska kunna ha glädje av recepten nedan och har därför försökt välja flera olika utav mina favoriter.

Det mellanmål som tar längst tid, men som är en utav mina absoluta favoriter, är bananpannkakor. Man delar och mosar en banan och blandar den med ett ägg. Sen steker man smeten till små plättar. Det brukar bli 5-–6 plättar. Exempel på tillbehör är sirap, blåbär eller annan frukt.

Mellanmål som ger energi

Om man gillar yoghurt men inte vill få i sig onödiga tillsatser, kan jag rekommendera turkisk yoghurt med honung. Det är även gott att blanda i bär eller müsli. Samma gäller med müsli. Har du lust, är det oftast bättre att köpa nötter och torkad frukt som du gillar och blanda dessa till en hemmagjord müsli.

För dig som kanske inte alltid vill tugga i dig något, är smoothies perfekt. Jag har blivit helt frälst av ett recept jag hittade på Icas hemsida. De kallar den Green garden sumo. Allt man gör är att mixa lite ingefära, en apelsin, en avokado, fem deciliter mandeldryck och 60 gram spenat. Vips så har man en energibomb som heter duga. Om gröna drycker inte är dig grej, finns det alltid den klassiska, där man blandar naturell yoghurt med bär och lite honung.

Mellanmål som ger energi

Något som är inne nu är avokadoröra på mackor eller riskakor. Det är superenkelt. Bara mosa en avokado och blanda med lite citron eller limesaft, olivolja och salt och peppar. Snabbt och gott.

Mina ovan nämnda tips är sånt som kan ta en liten stund att ordna. Och det är ju knappast varje dag man har tid, lust eller ork till att förbereda allt. Vardagen är oberäknelig. Därför bör man inte underskatta de snabba mellanmålen, som nötter, en banan eller annan frukt.