Nytt år nya mål

Då var det ett nytt år och det betyder självklart nya mål. Några av de mest klassiska nyårslöftena är att gå ner i vikt, börja träna mer eller att äta nyttigare. Vad jag förstår och har lärt mig utav egen erfarenhet, är att detta inte räcker. Att vilja börja äta nyttigare, är ett megastort steg att ta och de flesta väljer kanske då att helt och hållet byta matrutiner. Jag har provat det, eller snarare gått på det. Jag fick för mig att jag rätt och slätt kunde byta ut stora delar av mitt liv och på så sätt må bättre. Men så fel jag hade.

Nytt år nya mål

Det är helt okej att ha som slutgiltigt mål att man ska gå gill gymmet fem gånger i veckan, men det måste vara ett övergripande mål. Det man har där emellan kallas för delmål och är ett måste om man vill lyckas.

Nytt år nya mål

Det är precis vad det låter som, mindre mål som man uppfyller på vägen mot sitt stora mål. Delmålen ska vara ganska handfasta, vilket gör dem enklare att mäta och därmed gör att man ser sina resultat tydligare. Man kan gärna ha många delmål och beroende på hur man är som person, kan man också ha dagliga mål eller veckomål. Man får inte glömma bort att det är helt okej om man inte når sitt mål för året, så länge man gjort sitt bästa. Därför kan det vara smart att skriva ner varenda framsteg man åstadkommer. Det finns inget bättre än att titta tillbaka och se hur mycket man klarat under tolv månader. Oavsett hur det har gått, är man värd att fira det. Glöm inte bort det!

Jag inser att jag hittills mest har babblat på om vad jag tycker och tänker kring nyårslöften, men inte delat med mig av mina. Jag har i alla fall två övergripande nyårslöften. De är att jag ska börja laga mer vegetarisk mat och att jag ska lära mig pull ups. Delmålen jag har är: samla vegetariska recept, laga ett recept varannan vecka, öka och gör förövningar till pull up varje träningspass och prova andra armstyrkeövingar.