Om mig och crossfitare.com

Mitt namn är Viktoria, jag är 24 år och bor i Malmö. På den här bloggen kommer jag att skriva om mig själv, crossfit, mitt liv och om allt mellan himmel och jord. Hoppas ni gillar min blogg!

Crossfit

Crossfit, crossfit, crossfit… det är utan tvekan det bästa i min vardag (förutom familjen såklart). Sedan jag startade med crossfit för ett par år sedan har mitt liv förändrats totalt. Jag kan tänka mig att det är som att få en religiös uppenbarelse, fast med träning istället. Det är så underbart att jag knappt finner ord som kan beskriva känslan, men jag kommer fortsätta att försöka. Om du som läser inte har en aning om vad crossfit är, så ska jag i alla fall först och främst förklara vad det är för en sport.

Om mig och crossfitare.com

Crossfit handlar om mycket, men basen till allt är tre grundstenar. Variation, funktionell rörelse och högintensitet. När det kommer till variation, är det precis som det låter, man varierar övningarna man kör från träningspass till träningspass. Crossfit är en blandning av många olika sporter, såsom gymnastik, styrkelyft, tyngdlyft och friidrott. Då blir det naturligt med varierade övningar. Man gör detta för att man ska träna hela kroppen och dessutom kunna dra nytta av träningen i den oförutsägbara vardagen. Med funktionella rörelser menas rörelser som vi människor naturligt är skapade för att utföra. Till exempel lyfta, bära, dra, springa och hoppa. Det är inte meningen att man ska bli bäst på en sak, utan att man ska bli bättre än man var igår på allt. De varierande funktionella rörelserna gör man sedan under någon sorts tidspress, oftast så många man klarar av under ett visst antal sekunder eller minuter.

Detta är kort och gott vad crossfit går ut på i grunden, men det är så mycket mer. Oftast tränar man i grupp och sammanhållningen kan bli bättre än hos ens egen familj. På träningen tävlar man mot sig själv och skriver upp sina förbättringar för att se framstegen, och om man vill kan man även ställa upp i tävlingar.

Om mig och crossfitare.com

Familj och intressen

När jag inte tränar crossfit, umgås jag mycket med familjen, pojkvännen och vänner. Jag tycker om att laga nyttig mat med eller till dem och jag bjuder ofta över folk på middagar. Annars går jag gärna på en shoppingrunda i Köpenhamn eller på Emporia. Då och då spelar jag även onlinepoker, vilket är ett spännande intresse som passar min tävlingsinriktade personlighet.