Tips för dig som vill börja med crossfit

Hej alla läsare! Idag tänkte jag ge lite tips till dig som är sugen på att börja med crossfit.

Skrämmande

Innan jag själv började på crossfit var jag mycket osäker på mig själv och tyckte det var svårt att ens träna på ett vanligt gym. Att gå på pass gick väl an, men då stod jag aldrig längst fram. Därför har jag full förståelse för om det kan kännas obehagligt att prova på crossfit, just för att det är en social sport och man svettas och rör sig mycket bland andra. Något som då är viktigt att komma ihåg är att alla någon gång har varit nybörjare. Oftast vet de flesta i boxen hur det är i början. Box är för övrigt crossfit-benämningen för gymmet eller träningshallen där man utövar crossfit.

Tips för dig som vill börja med crossfit

Dessutom är alla vänliga och tanken med crossfit är att man ska hjälpa och peppa varandra. Ingen är där för att tävla mot någon annan, annat än på skoj. Själv har jag aldrig varit med om någon som är taskig, nedlåtande eller liknande. Gör man sitt bästa, kommer ingen säga att du är dålig.

I början

Tips för dig som vill börja med crossfit

När man väl kommit över det första steget, kan allt hända. Nu är det dags att leta upp en box man vill börja träna i och sedan gå på en provträning. Det absolut viktigaste inför den första träningen är att släppa alla krav. Mål och sånt bygger man upp med tiden, men i början ska kroppen mest bli van vid sporten. Du ska börja småskaligt och ta alla övningar i din takt, så att du undviker skador. Du tränar efter dina förutsättningar och det är därför som Crossfit går att träna, oavsett vem du är. Jag hoppas dessa tips kan hjälpa dig som är sugen, men inte riktigt vågat ta sig till boxen än. God träning!