Träning en vanlig vecka

Hallå på er! I detta inlägget ska jag skriva om min träning och om hur jag brukar lägga upp den en vanlig vecka. Det är ganska svårt att ge en generell bild av min träning, eftersom crossfit är en varierande sport.

Träning en vanlig vecka

Jag kan i alla fall börja med att förklara att jag brukar träna fem gånger i veckan. Som några av er kanske redan vet, så tränar jag crossfit tisdag, torsdag och lördag. Jag hade gärna tränat det varje dag, men det hade nog inte varit speciellt bra i längden. De andra två dagarna är varierande de med. Det beror självklart på min dagsform och ibland skippar jag dem, men bara om det är något annat som kommer i vägen eller om jag är sjuk. Jag försöker först och främst att prioritera crossfiten och då får jag ibland hoppa över de vanliga passen. I alla fall, oftast blir det gymmet, promenad eller simning här. Det är lite mer skonsam träning helt enkelt. Någon gång i månaden kan det vara kul att prova på någon ny sport. Förra månaden var jag exempelvis och provade på klättring med ett gäng kompisar.

När det kommer till crossfiten är det coachen som bestämmer vad som ska göras, men det kan till exempel se ut på följande vis. Tisdagsträningen kan ha fokus på kondition och då göra man snabba, korta övningar som byter av varandra mycket. Oftast brukar övningarna kombineras med ett löp eller springmoment. Dessa pass är snabba. På onsdagen är jag naturligtvis ganska trött och gör något mer skonsamt, som simning. Sedan är det torsdagsträningen. Då kanske fokuset istället ligger på några nya styrkeövningar. Då går coachen först igenom dem och därefter kör man dem i olika kombinationer.

Träning en vanlig vecka

Ibland tränar jag på fredagar och ibland på måndagar, men det varierar lite från vecka till vecka. Är det fint väder går jag gärna en längre promenad, men annars är gymmet standard. Lördagsträningarna är oftast roligast, för då brukar vi få utmana oss själva till den yttersta gränsen med alla övningar. Om man är nära till att klara något nytt står alla i en ring runt en och hejar på. Det låter konstigt, men det är en häftig känsla. Söndag är alltid vilodag.

Jag hoppas ni har fått lite tips angående hur ni själva kan lägga upp er träning och kom ihåg att det är ok att missa ett pass. Lycka till med tränandet! Kram!